name="description" content="CraiovaNews - Lastest News, Breaking News, News, Photos, Videos" name="robots" content="nofollow">

Mai mult de 50 de cadavre, descoperite în nouă gropi comune din nordul Mexicului

"Până în prezent au fost descoperite 51 de cadavre", a declarat directorul Biroului oficial pentru investigaţii, Adrian de la Garza.

Parchetul din statul Nuevo Leon anunţase iniţial că gropile comune conţin 38 de trupuri neînsufleţite.

Cele 51 de cadavre, descoperite în municipalitatea Juarez, au fost exhumate începând de vineri. Două dintre acestea aparţin unor femei, a precizat de la Garza, adăugând că majoritatea cadavrelor au fost probabil îngropate cu circa 15 zile în urmă şi pot fi identificate.

Autorităţile au declanşat o anchetă pentru a afla din ce grupare făceau parte victimele, majoritatea fiind tatuate şi prezentând urme de tortură.

Regiunea Monterrey, unde îşi au sediul marile companii industriale mexicane, este, de mai multe luni, teatrul unor confruntări violente între cartelul Golfului şi banda Zeta, fostă aliată din care fac parte foşti militari care s-au alăturat grupărilor crimei organizate.

Violenţele legate de "războiul cartelurilor" s-au soldat cu 7.000 de victime de la începutul anului, conform Ministerului mexican de Interne, care afirmă că anul trecut confruntările dintre bande şi forţele de ordine s-au soldat cu 9.000 de morţi.

De la venirea la putere în 2006 a preşedintelui Felipe Calderon, care a mobilizat 50.000 de militari suplimentari pentru a lupta împotriva traficanţilor de droguri, confruntările s-au soldat cu aproape 25.000 de victime.

0 Response to "Mai mult de 50 de cadavre, descoperite în nouă gropi comune din nordul Mexicului"

Post a Comment

Histats statistic

Powered by Blogger