name="description" content="CraiovaNews - Lastest News, Breaking News, News, Photos, Videos" name="robots" content="nofollow">

Un român mort şi nouă răniţi într-un accident produs în Ungaria

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bihor au declarat că un accident rutier s-a produs în Ungaria, la circa 30 de kilometri de graniţa cu România de la Borş.

În accident au fost implicate un autocar şi două microbuze pline cu cetăţeni români care se întorceau în ţară.

Accidentul s-a soldat cu moartea unei persoane, rănirea gravă a alteia şi rănirea uşoară a altor opt persoane.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bihor au precizat că accidentul a avut loc pe şoseaua 42 , între localităţile Berettyoujfalu şi Foldes, pe direcţia de mers spre Borş.

"Autocarul care deschidea coloana s-a oprit pe partea dreaptă a carosabilului, iar şoferul microbuzului care venea în spatele său nu a observat la timp această manevră şi nu a reuşit să frâneze, intrând în coliziune cu autocarul şi răsturnându-se pe contrasens. Cel de-al doilea microbuz, de asemenea, nu a oprit la timp şi a lovit autocarul, însă impactul a fost mai uşor, iar microbuzul s-a oprit în şanţ, pe partea dreaptă a drumului", au spus reprezentaţii Poliţiei de Frontieră Bihor.

Potrivit sursei citate, un pasager din primul microbuz a murit pe loc, iar alţi nouă pasageri au fost spitalizaţi.

În urma accidentului drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

Potrivit poliţiei ungare locale, din informaţiile preliminare referitoare la accident, a rezultat că un autobuz care avea în spatele său alte trei microbuze româneşti a frânat brusc. Autobuzul a fost depăşit de primul microbuz, în schimb cel de-al doilea, care a frânat la rândul său foarte brusc, a fost lovit din spate de un al treilea microbuz, formându-se practic un carambol.

În urma acestui accident, un român a decedat, iar alţi nouă au fost răniţi, aceştia primind îngrijiniri medicale. Acestea sunt informaţii preliminare referitoare la accident, urmând ca pe măsură ce se va desfăşura ancheta să fie clarificate atât cauzele, cât şi starea răniţilor.

Consulatul general al României la Gyula nu a fost informat oficial în legătură cu acest accident, însă reprezentanţii consulatului au solicitat deja informaţii poliţiei locale şi se deplasează la faţa locului pentru a acorda asistenţa necesară.

0 Response to "Un român mort şi nouă răniţi într-un accident produs în Ungaria"

Post a Comment

Histats statistic

Powered by Blogger