name="description" content="CraiovaNews - Lastest News, Breaking News, News, Photos, Videos" name="robots" content="nofollow">

Temperaturi record în Rusia: 36,7 grade la Moscova


"La ora 17.00 (16.00, ora României), a fost înregistrată o temperatură de 36,7 grade, fiind depăşit recordul din 1936, de 36,5 grade Celsius în luna iulie", a precizat Centrul din Moscova.

Precedentul record pentru data de 24 iulie fusese înregistrat tot în 1936, cu 34,2 grade, în timp ce recordul absolut de căldură la Moscova este de 36,8 grade Celsius şi a fost înregistrat în 1920.

De la începutul lunii, temperaturile au depăşit aproape zilnic 30 de grade în capitala rusă, iar canicula care afectează mai multe regiuni din Rusia va continua cel puţin până la sfârşitul lui iulie, cu temperaturi care ar putea ajunge până la 40 de grade.

Centrul meteorologic din Rusia a anunţat că temperatura medie în primele 15 zile din iulie depăşeşte cu 6,2 grade media sezonieră.

Pentru a face faţă căldurii, locuitorii Moscovei fac baie în fântânile arteziene din oraş sau pe plajele râului Moskva. Tot din cauza caniculei, asfaltul începe să se topească, iar primăria a făcut apel la cisterne, care stropesc cu apă străzile din oraş.

Valul de căldură din Rusia a provocat şi o creştere a numărului înecurilor, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, adăugând că majoritatea victimelor sunt ruşi în stare de ebrietate, care fac baie în râuri şi lacuri.

1 Response to "Temperaturi record în Rusia: 36,7 grade la Moscova"

  1. Anonymous says:

    Mijto blog ... da mai pune si alceva in afara de stiri

Post a Comment

Histats statistic

Powered by Blogger